Forum Serwisu Arachnea

Spider Shop
www.exotic-crown.pl
kokoshurt.pl - podłoża do terrarium

UWAGA!!! Forum zostało przełączone w tryb Archiwum!

Zapraszamy na nowy Serwis: www.arachnea.org/serwis/

Wróc   Forum Serwisu Arachnea > Hodowla pajęczaków > Rozmnażanie/dopuszczanie

Notices

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 04-02-2012, 13:30   #61
Gresiu070

ikona

Gresiu070's Avatar

Miasto: Siepraw
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Gresiu070
Domyślnie

Free jak byś chciał po użyciu samca się wymienić na niedorosłego to daj znać - dogadamy się, mam sporo samic do dopuszczenia ale moje samce jeszcze nie dorosłe więc chętnie bym się wymienił...

Gwarancja 100% zadowolenia!
Gresiu070 jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 04-02-2012, 15:19   #62
Freequed Mężczyzna

Freequed's Avatar

Miasto: Łódź
Domyślnie

Cytat:
Napisał buhaj Zobacz post
Już raczej do kopulacji nie dojdzie.

Jesteś tak głupi że oficjalnie zabraniam Ci komentowania tego tematu :)

---

Samiec siedzi w tubie... napełnił się tam a tubę zalepił pajęczyną. Samica ma gniazdo obok tuby, między nią a szkłem i wkopana pod tło :D I tak sobie siedzą... Niech siedzą razem do walentynek - może wtedy im się coś zachce później rozdzielam i może uda mi się sprzedać samca lub... wystawie samca ale nadal będzie u samicy przebywał... Zależy wszystko od tego czy go nie zje w tym czasie ;)

---

Nie zauważyłem że jest nowa stronka więc Grzesiu... Tylko sprzedaż :) Samiec z końca grudnia mój jest.

--

Chwilowo mam mało czasu... Ferie - ostatni tydzień w sumie, to nie pilnuje ich tak a wręcz zaglądam do nich raz dziennie aby poszukać samca czy nie jest juz przypadkiem kulką :D

Ostatnio edytowane przez Freequed : 04-02-2012 o 15:21.
Freequed jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 06-02-2012, 07:16   #63
buhaj Mężczyzna

Miasto: Bielawa
Domyślnie

Niczego nie możesz mi zabronić, tym bardziej komentowania. Tak jak mówiłem do kopulacji raczej nie dojdzie. Ewentualnie napiszesz że kopulacje widziałeś aby mnie tym ośmieszyć tak jak innych użytkowników tego forum.
Piszesz ,że jestem głupi, hmmm uważam że rodzice nie dbają o ciebie i słabo zostałeś wychowany i brak ci kultury a swoje widzi misie wyładowujesz na forum na innych.Życzę Ci powodzenia aby kokon się udał i abyś miał zdrowe młode.
buhaj jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 06-02-2012, 14:16   #64
majtkinadrodze Mężczyzna
Moderator

majtkinadrodze's Avatar

Miasto: Lublin
Domyślnie

Cytat:
Tak jak mówiłem do kopulacji raczej nie dojdzie.
pisząc takie coś równie dobrze mógłbyś rozpisać nam tutaj pogodę na najbliższe trzy lata ;)
żeby nie bylo spamu - moc walentynek niechaj ich oświeci. amen.
hmm to też był spam... no to po prostu powodzenia ;DD
Stary 06-02-2012, 14:25   #65
buhaj Mężczyzna

Domyślnie

Majtkowy nie masz racji niestety. Powodzenia z kokonem i ze stratą samca.
Stary 06-02-2012, 16:32   #66
` aka[t] .? Mężczyzna

` aka[t] .?'s Avatar

Miasto: Wrocław
Domyślnie

Buhaj wróżysz z dłoni, że tak wszystko wiesz?
... Tutaj można przypuszczać, no ale co tam... Buhaj i tak będzie wiedział lepiej... A ja kurde nie wierzyłem we wróżki ! -,-

Free jak coś się będzie działo, to daj znać, sam jestem ciekaw jak to wszystko się zakończy.

Ostatnio edytowane przez ` aka[t] .? : 06-02-2012 o 16:35.
` aka[t] .? jest aktywny   Cytowanie selektywne
Stary 07-02-2012, 10:54   #67
Freequed Mężczyzna

Freequed's Avatar

Miasto: Łódź
Domyślnie

Cytat:
Niczego nie możesz mi zabronić, tym bardziej komentowania.
Tak głupie komentarze każdy usunie gdy o to poproszę :)
Cytat:
Piszesz ,że jestem głupi, hmmm uważam że rodzice nie dbają o ciebie i słabo zostałeś wychowany i brak ci kultury a swoje widzi misie wyładowujesz na forum na innych.

i komu brak tutaj kultury....

---

Dobra zostawiając laików w tyle piszę jakiś raport.

Ogólnie ich już nie pilnuje. Kopulowały wczoraj. Zaakceptowały siebie jak rodzina :d Od kilku dni łażą dosłownie razem... aktualnie oboje siedza na tle blisko siebie... kto wie może im cieplej jak się przytulają :) Samiec napełniał się w terrarium samicy a dokładniej w tubie o której już chyba pisałem.

Skąd wiem że kopulowały... Ostatnio nie mam kompletnie czasu na te pająki... [ten ostatni tydzień ferii :d] Ale z wczorajszej relacji mamy wynika że pukały, 'coś robiły razem' po czym samiec uciekł.

No i jak pisałem teraz nie pukają siedzą razem i niech siedzą dalej :)

Już ten tydzień odpoczywam to może baczniej będę się im przyglądał.
Freequed jest nieaktywny   Cytowanie selektywne
Stary 08-02-2012, 09:16   #68
majtkinadrodze Mężczyzna
Moderator

majtkinadrodze's Avatar

Miasto: Lublin
Domyślnie

jak tam Free, jakieś nowe newsy od Poe?

PS.
Cytat:
Laikiem jesteś sam nie potrafiąc stwierdzić czy kopulowały czy nie
jeśli go np. nie było w domu to skąd miał wiedzieć czy doszło do kopulacji? niestety nie każdy jest jasnowidzem tak jak Ty.
Cytat:
Niezłe bajki opowiadasz. Mama widziała jak pukały to lepszego dowcipu nie słyszałem, popłakałem się ze śmiechu.
co w tym śmiesznego? moja matka potrafi ogarnąć pająki podczas mojej nieobecności, to że nie karmi i nie "podlewa" mi wszystkiego jest spowodowane tylko tym że jej nie pozwalam dotykać agresorów. nie każdy rodzic ma nastawienie "trzymasz te robaki, sprzedaj to, weś coś z tym zrób, wyrzuć byle w domu nie stało".
Cytat:
Mama siedziała cały dzień przed terra i patrzyła czy czasem nie pukają. BUhahahahaha
mieszkając z rodzicami to chyba normalne że wchodzą do pokoju? a to że ktoś z rodziny wie więcej o pająkach niż początkujący... jest dziwne? milion tematów na forum - mój pająk leży na plecach, zdechł? ; tymczasem ja siedzę w kiblu a matka się drze z mojego pokoju - Maaarcin, gienia zrzuca skórę, chodź popatrzeć!
Cytat:
Nie jesteś w stanie stwierdzić
on nie jest w stanie stwierdzić niczego, Ty potrafisz wszystko? chyba tak wychodzi, w końcu ciągle negujesz jego słowa chociaż w domu mu nie siedzisz. stary, marnujesz się przy tych pająkach, nie wiem dlaczego jeszcze nie jesteś wróżką ;/
Cytat:
Jeśli piszesz że nie będziesz im się dalej przyglądał bo odpoczywasz to tym bardziej twój laicyzm i niewiedza wychodzą na wierzch.
że we? nie on pierwszy i nie ostatni zostawia ze sobą parkę Poe w terra ;)
Cytat:
Żałośni jesteście, towarzystwo wzajemnej adoracji. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia to nie ma racji.Sami nie macie doświadczenia i sobie cukrujecie.
tak, tak, tak, wszystko racja, nikt nie ma doświadczenia, jesteś najlepszy.
Stary 08-02-2012, 09:44   #69
buhaj Mężczyzna

Domyślnie

Tak jak pisałem wcześniej nie kopulowały i nie będą już kopulować. Prędzej czy później stracisz samca.Chociaż długo może być tolerowany.

Majtkowy nie unoś się,pewnie że domownicy wiedzą co to wylinka itp. , natomiast wierzysz że to była kopulacją? A może samiec był chętny pukał, podchodził do samicy a potem spieprzał bo nie miała ochoty i miała chrapkę na niego albo po prostu go przeganiała- i to widziała jego mama? Takich sytuacji nie ma po udanej pierwszej kopulacji?Wątpię tak sami jak free wątpi tylko chce mi udowodnić że nie mam racji tak wy wszyscy.
Stary 08-02-2012, 10:18   #70
Gresiu070

ikona

Gresiu070's Avatar

Miasto: Siepraw
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Gresiu070
Domyślnie

Ale macie problemy... Buhaj samca fasciata trzymałem u dwóch samic - miesiąc u jednej, potem miesiąc u drugiej - kopulowały ciągle i jedna jak i druga go nie zjadła więc wcale to nie jest tak jak piszesz, że nie będą kopulować i koniec bo Ty tak twierdzisz. Samica czasem zje samca, czasem nie, czasem będą kopulować 5 razy a czasem wcale i nie ma reguły na to. Freequed nie ma pewności czy kopulowały a Ty nie masz, że już nie będą bo pewne w życiu to mamy chyba tylko to, że umrzemy i będziemy płacić podatki...

Gwarancja 100% zadowolenia!
Gresiu070 jest nieaktywny   Cytowanie selektywne

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania