L. parahybana,, H. gigas, 2x B. albopilosum, C. darlingi, A. versicolor, P. fortis(?), P. regalis, P. irminia, P. reduncus, P. miranda, 2xE. rufescens, O. aureotibialis, L. striatipes, 2xL.violaceopes + E. italicus, A. gigas
Ja ostatnio znalazłem dokument z wykazem wszystkich zwierząt niebezpiecznych dla życia/zdrowia człowieka obowiązujący w Polsce i żadnych ptaszników w nim nie było. Nie pamiętam tylko z którego to było roku, 2009? 2008? Jak znów na niego natrafię to zapodam.
wszedlem w linki, ale ciezko mi sie czyta cos gdzie 80% tekstu to sa numery artykulow i ustepow, prawnikiem to ja nie bede :D
@down: no niby tak.
L. parahybana,, H. gigas, 2x B. albopilosum, C. darlingi, A. versicolor, P. fortis(?), P. regalis, P. irminia, P. reduncus, P. miranda, 2xE. rufescens, O. aureotibialis, L. striatipes, 2xL.violaceopes + E. italicus, A. gigas
Tak jak napisał RIVC - nie obowiązuje w tej chwili żadna lista, nie ma zakazu hodowli żadnych ptaszników, węży itd. Co będzie w nowym rozporządzeniu - zobaczymy jak już się pojawi.