Forum Serwisu Arachnea

Spider Shop
www.exotic-crown.pl
kokoshurt.pl - podłoża do terrarium

!!!! Wszystkich początkujących terrarystów zapraszamy do Programu Mecenat! !!!!
!!!! Najlepszy użytkownik Galerii gatunków - Konkurs !!!!

!!!! Ruszyła sprzedaż serwisowych kalendarzy na rok 2012. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kliknięcie - TU!!!!

!!!! Konkurs z okazji wydania Kalendarza 2012 - Sprawdz!!!!!
Stary 16-03-2010, 23:59   #41
jayceon Mężczyzna

jayceon's Avatar

Miasto: Opole Osiny
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika jayceon
Domyślnie

pająk chyba na samą mysl jak moze zginąc postanowił ze sam padnie. Szkoda, jestem zły na siebie ze karmiłem tymi myszami, no ale teraz za poźno, płakać nie bede. jedyny plus to taki ze znowu czegoś doświadczyłem i czegoś sie nauczyłem. Przewróciłem go na karpaks i przepłukałem mu wężykiem z wodą okolice otworu gębowego (jakaś głupia ciekawość). wypłynęła jakaś biaława substancja albo to "coś" sie wymieszało z wodą i dlatego białe. Nie wiem co to i pewnie sie nie dowiem. Dzięki za pomoc! ale niestety sie nie udało.
jayceon jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2010, 00:03   #42
Locutus85 Mężczyzna

Locutus85's Avatar

Miasto: Busko Zdrój; Beta Antares Starfleet Yards
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Locutus85
Domyślnie

Nie martw sie czlowiek jest tylko czlowiekiem i uczy sie na bledach, szkoda ze to nie lato mozna by mu przynajmniej sprawic smierc na wolnosci
Locutus85 jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2010, 00:04   #43
Michallewczuk Mężczyzna
Moderator
wiarygodny

Michallewczuk's Avatar

Miasto: Siedlce
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Michallewczuk
Domyślnie

Nie obarczaj się winą. Czasem po prostu nie mamy wpływu na żywotność pająka.

Pojęcie - Humanitarne zabijanie (tyczy się też zwierząt). Wziąłem celowo w "" bo to pojęcie względne.
Michallewczuk jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2010, 00:21   #44
YeloNeck

YeloNeck's Avatar

Miasto: Zielona Góra
Domyślnie

Cytat:
Napisał Locutus85 Zobacz post
szkoda ze to nie lato mozna by mu przynajmniej sprawic smierc na wolnosci
Chciałeś żeby go wypuścił :> Wyobraź sobie nagłówki w gazetach jakby pająk przeżył :D
YeloNeck jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2010, 01:05   #45
Caputo Mężczyzna

Caputo's Avatar

Miasto: Ostrów wielkopolski
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Caputo
Domyślnie

"Gratulacje jak takie metody stosujesz. Jedyną słuszną metodą o której czytałem to włożenie ptasznika do garnka z gotującą się wodą. Pająk umiera w ciągu paru sekund."to czytałeś wypowiedź turbo głaba słuszne w tej metodzie jest jedynie to ze ma doładowanie turbo w głowie :D .... niestosuje takich metod wśród swoich ptaszników bo jeszcze niemialem takiej potrzeby. nieraz sie spotkalem z wypowiedziami typu - podam wam przyklad czysto teorytyczny z jakiegos forum- stary samiec / samica niechce kopulować dać samicy? czy zamrozic? i powiem wam ze zdania były podzielone 48% zeby samica sie nim pożywiła 48% zeby oszczedzic mu cierpienia wlasnie przez chwilowe wlożenie do lodówki i potem w oprawke + 4 % zeby zdechł sobie sam. owszem to tylko przyklad nic nieznaczący, ale takie rzeczy maja miejsce. wrzuc pająka do gorącej wody i zobaczysz czy tak szybko i sprawnie ci umrze - jak gotowałeś kiedyś raki lub widziałeś jak to sie robi efekt będzie taki sam. "Pająk w ujemnej temperaturze zdycha powoli i bardzo cierpi" nie pająk w ujemnej temperaturze zdycha bardzo szybko, wrecz błyskawicznie. niby jak cierpi cos go boli ?napewno mu za wesoło nie będzie ale w tej sytuacji jak ta blondi to według mnie lepiej wybrać ostatnie tango z lodówka niż ostatnie dni życia z samym sobą. Freequedjak - ARCHIPELAG ARKTYCZNY -60'C stanał byś tam sobie w majtkach powiedz mi co byś czuł? szybciej byś dostał apati/drgawki +szybka utratra przytomności / zanim byś w ogóle poczul ze Ci sie kończyny odmarzają. a Ty mowisz o pajaku jak to by nie ciepriał, a chcial byś w zamian zato wlożyc go do garnca z wżącą woda weź sie zastanów nad sobą, potem pająkiem a na końcu pomyśl jak czujesz sie chociaz w wannie z zagorącą wodą, albo polej sie gorącą kawą.ptasznik z pewnoscią cos poczuje bo udowodnili to nawet naukowcy ze pajaki czuja, ale to jest moment i delikwent jest sztywny jak kij od miotły.i jest to metoda z pewnościa bardziej humanitarna, mniejsze cierpienie i szybsza niż wrzucenie ptasznika jak dodatek do zupy. można tez zamoczyć ptasznika w alkoholu metoda stosowana przez badaczy, zanim dany gatunek był zakwalifikowany i nadano mu odpowiednią nazwe lądował w słoiku z alkoholem potem byl cięty na drobne kawałki i pod mikroskop. jak interesuje Cie cierpienie pająków to zrób coś na rzecz azjatyckich ptasznikow gdzie pająkom wyrywa sie kły na żywca, sprzedaje jak w Polsce fasole(podawane garściami na kilogramy) i potem smażóne rownież żywcem na oleju/oliwie. i nie wypowiadaj sie na temat zamarzania/zamrożenia bo jak widać nic otym nie wiesz.
brendon777- http://www.arachnea.org/forum/f18/sz...aj-kow-t22469/ o ile sie nie myle, to tu jest temacik o którym wspominasz... a tej blondi to juz chyba sie nie wyratuje ;[
michallewczuk.. tak ? a mi mama mowiła zeby nie dreptać pająków bo będzie padać deszcz ? :D haha....
jayceon- niemartw sie, przypadki różne sie zdarzają człowiek uczy sie na błędach. MYSZOM Z ZOOLOGICZNEGO MOWI SIE NIE!:) teraz juz otym wiesz.
pozdrawiam wszystkich korespondujących;)!

Ostatnio edytowane przez Caputo : 17-03-2010 o 01:52.
Caputo jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-03-2010, 19:06   #46
Chooody Mężczyzna

Chooody's Avatar

Miasto: Żary
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Chooody
Domyślnie

kolejny wieszcz :/
Stary 19-03-2010, 13:32   #47
adek2211

Miasto: Cedynia
Domyślnie

to z pewnością DS mój kędzior miał takie same objawy od częstego podawania myszek któraś musiała mieć na sobie jakiś środek chemiczny i po pajączku
Stary 19-03-2010, 13:55   #48
Sz.Pan R.

ikona

Sz.Pan R.'s Avatar

Miasto: Kraków/Myślenice
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Sz.Pan R. Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika Sz.Pan R.
Domyślnie

No cóż też miałem podobną sytuację, też zachciało mi się karmić blondi oseskami. Była bardzo wygłodzona kiedy ją kupiłem, a karmienie karaczanami szarymi było mało efektywne, więc kupiłem kilka osesków, po zjedzeniu ich blondi przestała przyjmować pokarm, była również bardzo aktywna, skusiłbym się o stwierdzenie że byłą nienaturalnie aktywna. Ciągle w ruchu, wspinała się dniami i nocami po szybie tak że oba tylne odnóża złamała od upadków. Któregoś dnia przychodzę z pracy a samiczka leży bez ducha ;/ tego samego dnia rano miała się jeszcze dobrze, a przynajmniej jej zachowanie na to wskazywało.

Gdzieś tam!... Daleko od terrarystyki... ale kiedyś na pewno tu wrócę :]

!! Zmiana nicka z TrancE1987 na Sz.Pan R. !!
Sz.Pan R. jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-03-2010, 14:00   #49
jayceon Mężczyzna

jayceon's Avatar

Miasto: Opole Osiny
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika jayceon
Domyślnie

Sytuacja ta sama. A więc to myszy. Teraz bynajmniej już wiemy czym nie możemy pająków karmić;)
jayceon jest nieaktywny   Cytowanie selektywne Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-03-2010, 22:24   #50
T-REX Kobieta
Sekserka ;-)

T-REX's Avatar

Miasto: Jurków
Wysyłanie wiadomości przez Gadu Gadu do Użytkownika T-REX
Domyślnie

Ja bym nie była taka pewna,że to myszy...Owszem - może, tym bardziej, jeżeli pochodziły ze sklepu zoologicznego lub innego niepewnego źródła. Osobiście urozmaicam dietę moich podopiecznych gryzoniami i jak do tej pory nie padł mi żaden osobnik, który kiedykolwiek miał do czynienia z np.myszami...
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania